Tik Trió logója


„... a gyerekkorba visszanyúló szoros barátság minden hangban, minden húr rezdülésében érezhető. “

       
Koncertek Multimedia Kapcsolat
Főoldal

A Tik trio együttes

A Tik trio tagjai:
 
Kovács Judit
 
Parlagi Renáta
 
Tóth Luca Réka

2010 végén a Művészetek Palotája által rendezett fellépés kapcsán fogalmazódott meg a gondolat, hogy alakítsunk együttest. 2011 januárjában már Tik trio-ként mutatkoztunk be a közönségnek.

6 éves korunk óta ismerjük egymást, s énekelünk a Bugyi Bessenyei György Népzenei Műhelyben.

Az éneklés mellett számos hangszeren játszunk:

Parlagi Renáta furulyán, kavalon, tilinkón, citerán, kobzon és ütőgardonon játszik.

Tóth Luca Réka népi hegedűn és citerán játszik.

Kovács Judit citerán, kontrán, furulyán játszik.

E mellett néptánctudásunkat is folyamatosan bővítjük táncházakban, táborokban és a Bugyin 2010-ben alakult Csenkesz néptánc együttesben.

Igyekszünk ezt a hármas egységet - zene, tánc, ének - az előadásaink során is megteremteni.

A három Tik

E mellett néptánctudásunkat is folyamatosan bővítjük táncházakban, táborokban és a Bugyin 2010-ben alakult Csenkesz néptánc együttesben.

Igyekszünk ezt a hármas egységet - zene, tánc, ének - az előadásaink során is megteremteni.

Együttesünkkel törekszünk arra, hogy a főbb dialektus területek népzenéjét megtanuljuk, s hitelesen adjuk elő. Ezért a népzenét és a népdalokat gyűjtések során készített hangfelvételekről, táborokban, szakmai továbbképzéseken, valamint gyűjtő útjaink során sajátítjuk el.

Repertoárunk igazán sokszínű. A mai Magyarország területéről, felvidéki és erdélyi tájegységek anyagából állítjuk össze műsorainkat, melyekben a'capella, valamint hangszerkísérettel énekelünk, és hangszeres összeállításokat is játszunk.

2010 óta rendszeres fellépői vagyunk a Művészetek Palotája által szervezett hangulatkoncerteknek. Helyi és megyei szintű rendezvényeken, nyári táborokban lépünk fel, Magyarországon és Külföldön koncertezünk illetve főként moldvai táncházakat tartunk.

2012-ben indultunk a „Fölszállott a páva 2012” c. nagy sikerű népzenei tehetségkutató versenyen, ahol kiváló kritikával az élő adás első elődöntőjéig jutottunk. Különdíjunk a Zenekápolna Kiadó által készített lemezen való közreműködés volt, ahol egy felcsíki összeállítást játszunk.

A műsorban megismerkedtünk Herczku Ágnessel, akivel 2013 januárjában közös műsort adtunk a Magyar Kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen a Művészetek Palotájában, majd később a budapesti Fonóban.

2013-ban Az „Új élő népzene 2013” c. lemezen „Vajon ide bémegyünk-e?” című gyimesi népdalcsokrunkkal szerepelünk.

2015 decemberében Berecz Andrással közös műsorral ünnepeltük az 5 éves Csenkesz Táncegyüttest.

2016-os újesztendőt a stockholmi magyar közösséggel köszöntöttük. Egy nagyszabású ünnepi műsorral örvendeztettük meg a külhoni magyarokat a Csenkesz táncegyüttes közreműködésével.

„Adjon Isten minden jót ez újesztendőben!”